Kurt: vrijheid vergt discipline, maar zorgt er ook voor dat ik het maximale uit mijzelf heb kunnen halen

IPPIQ, wat een gaaf bedrijf

Een lange reis maken door Zuid-Amerika, dat is iets waar ik van droomde. Na de mooie start van mijn carrière als Mendix Consultant voelde ik dat het moment was aangebroken. Ik heb mijn baan opgezegd, mijn koffers gepakt en ben vertrokken. Bij terugkomst met een tas vol positieve ervaringen wilde ik mijn werk als Mendix Consultant weer oppakken. Al snel kwam ik in contact met IPPIQ, een jong, dynamisch en vooral innovatief vooruitstrevende IT-startup. Vanaf het eerste contact voelde ik de klik en ik dacht ‘’wat een gaaf bedrijf, hier wil ik onderdeel vanuit gaan maken!’’

Startup-cultuur en autonomie

Wat mij vanaf de eerste kennismaking direct aansprak was de startup-cultuur en branche waarin IPPIQ actief is. Het dagelijks toevoegen van waarde binnen projecten in de Assetmanagement-branche en daarbij de ruimte krijgen voor eigen invulling om nog beter tot de gewenste resultaten te komen, voelt héél goed! Het werkt daarbij ook prettig dat er intern geen complexe managementlagen zijn. Door juist de klant te betrekken bij het oplossen van het vraagstuk en zelf beslissingen te nemen, kan ik projecten veel efficiënter inrichten en afronden. Autonomie staat hier volledig aan de basis van mijn werkgeluk en resultaten!

Assetmanagement

IPPIQ voegt dagelijks waarde toe aan verschillende projecten binnen de assetmanagementbranche. Los van de succesvolle oplossingen die we in het afgelopen jaar hebben weten neer te zetten, is voor mij het meest aansprekende punt toch wel de tastbaarheid van de assets. Onze focus ligt op het bieden van structurele IT-oplossingen, maar dit biedt wel oplossingen om het maximale uit de tastbare assets te halen. Denk hierbij aan tunnels, wegen, bruggen enz. Dit geeft mij juist meer gevoel gedurende het ontwikkelen van applicaties, dan wanneer ik bezig ben met abstracte informatiestromen.

Creëren van een toekomstbestendige applicatie

Eén van de projecten waar ik zelf erg trots op ben is het realiseren van een applicatie waarmee de kans op falen van assets wordt bepaald binnen een overheidsinstelling. De initiële applicatie was gebouwd in Microsoft Access en voldeed niet meer aan de kaders en richtlijnen van de organisatie. Een mooie uitdaging, waarbij ik de applicatie volledig heb vernieuwd in Mendix en nieuwe functionaliteiten heb toegevoegd. De applicatie is nu klaar voor de toekomst en levert stuurinformatie voor het beheer en onderhoud van de asset.

Het geheim van een succesvolle samenwerking

Mede door de vrijheid en geboden zelfstandigheid vanuit IPPIQ en de klant, heb ik het project succesvol kunnen opleveren. Door de korte lijnen met de klant, heb ik feedback direct kunnen doorvoeren in de applicatie. De vrijheid vergt discipline, maar zorgt er ook voor dat ik het maximale uit mijzelf heb kunnen halen. Gedurende dit traject heb ik geleerd nog meer ondernemend en doelgericht te werken, dit met het oog voor detail niet te verliezen.

Jezelf ontwikkelen als professional

Door de teamsamenstelling binnen IPPIQ en mate waarin vrijheid geboden wordt, krijg je de ruimte meer uitdagingen op te pakken. Werken bij IPPIQ betekent het maximale uit jezelf halen, blijven ontwikkelen, denken in kansen en deze vertalen naar oplossingen. Dit zowel intern, als bij de klant. IPPIQ heeft mij de basis geboden om verder vooruit te kijken, maar zeker ook stil te staan op de nog te ontwikkelen punten van vandaag. In een klein team, een grote impact maken bij de klant is waar ik energie van krijg!

Hiring

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!

Bekijk vacature